יוצרים. עצמנו. לדעת.

מי אני?

בת-חן שפירא

ילידת עמק הירדן, 1966.
בעלת תואר שני בהנחיית קבוצות וראשון בחינוך לאמנות

מבררת זהות סדרתית, גרופולוגית (כן, כן… גרופולוגיה מלשון group, אני לא גרפולוגית למרות שרציתי להיות) מוסמכת ואנתרופולוגית בלתי מוסמכת, חוקרת יחסים בלתי נלאית וחושפת מציאות נסתרת.

יועצת מקצועית ומאמנת עסקית שמאמינה שההצלחה נמצאת היכן שנמצא הלב לכן מתמחה בגילוי עצמי – אבחון והכרות עם עצמי ועם הפוטנציאל שלי

במשך שנים ששימשתי כמנטורית-מדריכה אישית-מקצועית-עסקית תוך כדי שעסקתי בהנחיה בשטח ובהוראת הנחיית קבוצות, פיתוח תוכניות בדרכה, יצרתי אינספור מודלים מתודולוגיים ותכנים מקוריים, ונגעתי באנשים במסגרת תהליכי פיתוח ארגוני בעסקים וכתיבה שיווקית שמטבע הברור של המסר הפכה למעצימה, למדתי אצל מיטב המורים ב’תעשייה’ וצברתי ידע עסקי שהמרתי לעסקי הנחיה בישראל של שנות ה-2000+.
אם צריך למצות את הידע הזה במשפט הרי שלכל פעולה מקצועית במסגרת ההנחיה יש משמעות שיווקית והשפעה על תזרים המזומנים! ניהול נכון של הפעולות הללו משליך באופן מיידי על שגשוג העסק ומיצוב שלו כבר-סמכא מקצועי בתחומו (להבדיל מעסק של מנחה פרילנס שמחזר על הפתחים).
גם הידע המקצועי על הנחיה רחוק מלהיות דומה ל”מה שכתוב בספרים”. בעידן הגוגל, ה’מגיע לי’ והתנועה הנימרצת בין נקודות בקריירה, הנחיה הפכה להיות מיומנות מורכבת שמגיעה מ’מקום אחר’ שמשלב התייחסות בין תחומית למה שמתחולל בקבוצה וגם בעסק. מיומנות שבעיקרה היכולת להתחקות אחר מערך ההשפעות על המירקם האנושי העדין.
היכולת לעבוד בתוך הקבוצה עם הניגוד לכאורה בין המתוכנן לספונטאני, לפענח רמזים סמויים וליצור מרחב מכבד שנותן מקום לכל משתתף ומייחס משמעות לעצם היותו, ומחוצה לה, להבין את השפעת ההקשר העיסקי על התהליך הקבוצתי. מיומנות כזו מאפשרת למנחה להימנע מיצירת התנגדות מיותרת ולהגביר את רמת שיתוף הפעולה על ידי יצירת משמעות ורלוונטיות למשתתף.

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן