הקמפוס הדיגיטלי לשרותך
מוצרי מידע מחכים לך ‘כאן ועכשיו’
הקורס הרביעי בעגלת הקניות שלך הוא מתנה ממני
ארבעה קורסים במחיר של 3
איך עושים את זה?
בלחיצה על כפתור ‘המשך הקניה’ בעגלת הקניות
תוכל לבחור ולצרף קורסים נוספים
אחרי שבחנו בפרק ב’ , את הקשר בין תפקיד המנחה והשעיר לעזאזל, הפעם נבחן מה בין שעיר לעזאזל ומיומנויות הנחיה?
רב השיח העיוני המקצועי בעניין תפקידים בקבוצה בכלל ושעיר לעזאזל בפרט מתייחס למיונים של תפקידים ומאפיינים של תפקידים.
כדי להתמודד באופן אפקטיבי עם תופעת ה’שעיר לעזאזל’, כפי שראינו בשני הפרקים הקודמים, יש לרדת לעומקה ולשורשיה של הדינמיקה בקבוצה כדי להעמיק בהבנת הקשר בין שעיר לעזאזל ומיומנויות הנחיה, כי, למעשה, כל בעל תפקיד בקבוצה עלול, אם הוא לוקח את התפקיד שלו קצת רחוק מדי (בעזרתו האדיבה של המנחה ובתמיכתם הפעילה של חברי הקבוצה), להפוך לשעיר לעזאזל. כי הרי כל בעל תפקיד מחזיק בידיו סוגיה הכוללת תבנית להתנהלות שאו שהיא לא רצויה או שהיא מאד נחשקת. זה וגם זה מהווה סכנה להסלמת התפקיד ועוררות של אותם “כוחות הרשע” האצורים במרחב הקבוצתי.
אם כן, כדי לתמוך בקבוצה בדרכה אל השגת מטרותיה, יהיה נכון אם המנחה ישכיל לנהל את הקשר בין שעיר לעזאזל ומיומנויות הנחיה ויצור לעצמו קוד הנחיה עקבי ושיטתי שיגן עליו ועל הקבוצה מפני תנודות וטלטלות ש’מזעזעות את המערכת, ישרה בטחון ובהירות במרחב הקבוצתי ובכך להשקיע מראש בלמנוע ככל יכולתו את התופעה באופן מקצועי מושכל ולא לחכות שהיא תצוף ואז לנסות לפתור אותה (או להיפטר ממנה), על ידי:
א. ביסוס מרחב קבוצתי שנחווה כבטוח ומוגן. מרחב שנחווה כרעוע ובלתי מוגן עלול לעורר חרדה ולהציף את המאגר הסמוי של “כוחות רשע”.
הדרך לבסס מרחב כזה הוא לשמור בהתמדה ובעקביות על כללי הגבולות של הקבוצה שהוסכמו כבר בהסכם העבודה (סטינג setting).
ב. מודעות להשפעת היחס שלו והתגובות שלו לאותו משתתף, שעשויות לתייג את אותו ולקבע אותו בתפקיד שמסמן הקצנה והתפתחות לכדי שעיר לעזאזל.
תיסמונת יוסף וכותנת הפסים, כלומר, יחס מיטיב מדי, הוקרה מעל ומעבר ומתן מקום חריג בקבוצה מעוררים קנאה ותרעומת שמעלות את חמתם של חברי הקבוצה על ה”הורה” המעדיף ומועתקות אל ה”ילד” המועדף שהופך להיות ‘שק החבטות’ של חברי הקבוצה שמייחלים להיעלמו מהקבוצה.
מאידך, יחס פוגעני, מתייג, מזלזל או חושף חולשות עלול להוות השראה ומודל לחיקוי ולתת לגיטימציה לשאר חברי הקבוצה להתנהל אליו כאל “כזה ש…” מתוך הנחה סמויה ש”עובדה, האוטוריטה בכבודה ובעצמה זיהתה אותו ככזה… המנחה אמר בעצמו… זה עניין מקצועי”.
ג. טיפול נאות בתופעה שיאפשר להחזיר את האיזון בקבוצה על כנו.
הרעיון הוא להבין שמדובר פה בחומר רגשי בלתי רצוי רב, שמוכחש על ידי חברי הקבוצה ולכן נאגר במרחב המשותף ומופקד בידי אחד מחברי הקבוצה. במידה והמנחה משכיל להעלות את החומר הזה לרמת המודעת, לפתח שיח גלוי תוך מתן לגיטימציה לתכנים הללו והפיכתם מטאבו לחומר טבעי שניתן לרתום לעולם היצירה וההתפתחות, הוא מאפשר לפזר בחזרה את החומר הזה כך שכל משתתף לומד להיפגש עמו בתוכו, לתת לו לגיטימציה, להכיל אותו ומשם – לעבד אותו ולהתיידד עמו.
לעיתים ניתן לעשות זאת באמצעות התערבות פשוטה וחד פעמית – “כל אחד מוזמן לשמוע את אותו ‘קול’ שמעורר בו כזו התנגדות לאדם שמגלם את השעיר לעזאזל, בתוכו. להאזין לו. להקשיב לו… להכיר בו. להכיר אותו…”. בדרך כלל, אם יש אמון במנחה ונוצר אקלים של אמון בקבוצה, אנשים יתחילו לקחת אחריות על החלק שלהם במאגר הזה.
באותה המידה ובאותה הדינמיקה בה נוצר השעיר לעזאזל, אם “עושים רוורס” ועוברים את כל הדרך לאחור מגיעים לאותה נקודת התחלה – כל אחד מחזיק בחומר הרגשי שלו.
המנחה,
ככל שהוא יכיר בהשפעתו על התהליכים הדינמיים כך הוא ייטיב לנהל אותם ו”למשוך” בחוטים הסמויים של מערך השפעות הגומלין המתקיים במרחב הקבוצתי ולנהל את הקשר בין תופעת השעיר לעזאזל ומיומנויות הנחיה, כדי שהיא לא תפתיע אותו ו’תתפוס אותו לא מוכן’, חסר אונים ונחווה כלא מקצועי (מה שמעצים את החרדה ומגביר את הצורך להמשיך ולהחזיק בשעיר לעזאזל בקבוצה).
אם הפוסט הזה הואיל לכם במשהו,
אני יותר מאודה לכם על שיתוף שלו ברשתות החברתיות.
וכמובן, אשמח גם לשמוע מה דעתכם בנושא פה - למטה בתגובות.
להתראות בחדרי הסדנאות,
בת-חן
כל מה שצריך ורק מה שצריך כדי להנחות קבוצות עומק תהליכיות
בעולם המתקדם של המאה ה-21
בביטחון, אחריות ומקצועיות
ביצת הזהב
קורס דיגיטלי - מרעיון לסדנה
מיוחדת, מבוקשת ומשתלמת:
כל הטעויות שמנחים עושים
ואיך לעשות כך שלך זה לא יקרה?
כשחושבים על הסדנא
לא חושבים רק על תוכן מצויין
ושורה של תרגילים מדליקים.
חושבים גם (ובעיקר) מחוץ לסדנה.
מפתחים אותה בסדר פעולות
שמאפשר לה לממש
גם את הפוטנציאל העסקי שלה.
מוצרי מידע מחכים לך 'כאן ועכשיו'
מוצרי מידע שעשויים לעניין אותך
הנחית קבוצות בארגונים – איך להתמודד עם השתתפות של ממונים בסדנאות שאתה מנחה?
איך היחסים עם כסף משפיעים על האפשרות שלך כמנחה להוביל את המשתתפים בקבוצה להישגים, ללא קשר לנושא ומטרות הקבוצה?
סדנת הדגל של העסק שלך - איך ליצור סדנת בסיס מקורית, קצרה, מודולארית ופשוטה להנחיה שגורמת למשתתפים לבקש המשך?